Hej
Igår blev det tyvärr inget inlägg då jag låg däckad i migrän nästan hela dagen. Lyckades iallafall slänga ihop lite mat framåt eftermiddagen och pallra mig iväg till jobbet några timmar. Inte för att jag var något hungrig utan kanske snarare tvärtom......
Men iallafall så är denna fläskfilégryta är en riktig favorit som vi ätit många gånger här hemma. Som tur är blev det massor av mat så jag har matlåda till i dag 😄 Och eftersom jag inte var fit for fight igår så blev det tyvärr ingen bild heller. Men jag kan lova att det blev riktigt smarrigt. Dottern fick potatis till medan jag åt blomkålsris
4 port
500g fläskfilé
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
200g färska champinjoner
3 dl vispgrädde
1 dl smetana syrad grädde
1 msk kalvfond
1 msk kinesisk soja
1-2 tsk sambal oelek
Salt och svart peppar
Gör så här:
Skiva filén och salta och peppra. Bryn den hastigt i smör i en stekpanna och lägg över dem i en tallrik. Hacka löken, ansa och skiva champinjonerna och stek även det tills löken är glansig. Lägg tillbaka filén, slå på grädden, smetana, soja, sambal och fonden låt puttra ihop ca 10 minuter på låg värme. Servera gärna med blomkålsris och en god sallad.
För dem som äter vanlig mat är det gott med potatis eller ris.