Detta inlägg är i samarbete med Svensk hälsokost.
Hej hej
Idag ska jag berätta något fantastiskt. Visst saknar vi väl alla pasta när vi äter Lchf? I många fall så tar vi ju zucchini istället. Men om jag ska vara ärlig så är det inte ens i närheten av pasta och inte alls lika gott. Jag har saknat konsistensen och känslan av spagetti. Men nu så har jag provat de nya shirataki nudlarna som Svensk Hälsokost har lanserat. Jättegoda!! De har precis samma konsistens och tjocklek som spagetti men innehåller inga kolhydrater och inget gluten, passar perfekt för oss som äter Lchf. 1 förpackning på 200 g ( 2 port) kostar endast 25 kr, så det är ett himla bra pris på dem också!
Shirataki nudlarna tillverkas av en kojaksrot och innehåller alltså inte vanligt mjöl. Konjaksrot är en örtliknande växt som kommer i från Asien. Och precis som namnet antyder så är det roten man mal och gör mjöl av som man sedan tillverkar shirataki nudlar av.
Idag har jag återigen gjort om en rätt lite som jag lagat ofta, i vanliga fall har jag använt tortellinin men som jag idag då bytte ut till shiratakinudlarna.