God fortsättning på Er Hoppas Ni hade en trevlig nyårhelg!
Hos oss blev det en väldigt lugn nyårsafton, jag skulle upp och jobba 1 januari. Det blev bara lite god mat tillsammans med en väninna och hennes barn. Som sig bör så åt vi naturligtvis 3-rätter middag. Min väninna hade gjort jättegoda filodegs knytten till förrätt. Och jag fixade resten. Till varmrätt blev det stekt ryggbiff, baconlindad sparris, potatisgratäng och en sherrysås.
Till dessert blev det Ricekrisp pavlovas.
Sherrysås
1 dl russin
1 dl sherry
1 stor charlottenlök eller ½ gul lök
3 dl grädde
1 msk kalvfond
Salt & svart peppar
- Blötlägg russina i Sherry (gärna några timmar)
- Skala och hacka löken
- Fräs löken i olja.
- Tillsätt russin/sherry, låt en del av vätskan koka bort.
- Tillsätt därefter grädde, kalvfond och låt såsen småkoka ca 10 min.
- Mixa såsen slät och krydda med salt och peppar.